De Kattentrimsalon

Wij proberen tijdens de behandeling zo vacht en huidvriendelijk mogelijk te werken, maar vooral ook katvriendelijk. Sinds een paar jaar heeft het HKI een nieuwe Kattentrimopleiding geïntroduceerd die vooral kijkt naar de vacht, vel en welke behandeling hier het beste bij past, maar ook naar het gedrag van de kat, zodat wij als trimsters hier goed op in kunnen spelen zonder de kat te veel te belasten. Door de juiste begeleiding voor u als eigenaar thuis en geen invasieve behandeling in de salon, hoeft uw kat ongeveer maar 1 a 2 keer per jaar naar de salon. Door de kat zoveel mogelijk in zijn waarde te laten en de vrijheid te geven die hij of zij nodig heeft, kunnen wij zonder forcerende of andere katonvriendelijke methodes uw kat goed begeleiden tijdens het trimwerk. Wij werken 1 op 1 en zorgen dat de salon vrij is van ander katten of honden geuren. Waar mogelijk organiseren wij kattendagen.

Geen Invasieve Behandeling

Hiermee wordt bedoelt dat wij niet belastend werken voor de huid en vacht van uw kat. Ook door zoveel mogelijk de stress voor uw kat te reduceren, blijft uw kat in een gezonde conditie waardoor ook nog na de behandeling de kat goed voor zichzelf kan zorgen. Dit betekend dat wij niet onnodig intensief kammen, ontwollen of zelfs de vacht plukken. De vacht van de kat heeft namelijk verschillende belangrijke functies en hoeft niet zoals bij een hond, regelmatig een grote trimbeurt. Wij scheren knopen en vilt weg, borstelen de vacht los met een kleine slicker en controleren de vacht met een grove kam. Nagels knippen wanneer nodig en daarbij geven wij veel adviesen voor thuis. Mocht u niet bij de behandeling erbij kunnen blijven, dan maken wij video materiaal zodat ik via deze weg voldoende informatie kan bieden. Bij bijzondere situaties kan de kat bij ons gewassen worden, maar dit behoort zeker niet tot de standaard behandeling. Lees onze blog over onze katvriendelijke manier van wassen: BLOG

Waar kunt u rekening mee houden voor de trimbehandeling.

  • Gebruik voor het vervoeren van uw kat een stevige vervoer box.
  • Breng u kat vlo vrij en zorg dat de inentingen op orde zijn.
  • Neem een “vuil” kleedje van uw kat mee, zodat de kat zijn eigen geur bij zich heeft. Bij voorkeur zelfs 2, waarvan 1 niet in het reismandje.
  • Heeft u kat voorkeur voor een bepaald lekkernij, dan bent u vrij om dit mee te nemen.
  • Graag de afspraak afmelden, wanneer uw beestje ziek is.

Wanneer bezoekt u de salon?

Normaal kan de kat zichzelf prima verzorgen, uitgezonderd bepaalde rassen. Wanneer er veel stress komt kijken bij een kat, iets wat al snel gebeurt, dan tijdig of langdurig slaat de kat zijn poetsbeurten over. Hierdoor blijven de losse haren in de vacht en kunnen dan al snel klitten gaan vormen of zelfs na lange tijd viltplakken. 
Ook door diverse gezondheidskwalen kan de kat de vachtverzorging achterwege laten, denk aan artrose, te zwaar lijvig of zelfs iets kleins zoals een gebroken nagel. Hierdoor kan de kat bijvoorbeeld bepaalde houdingen niet meer aannemen waardoor hij bepaalde plekken niet meer goed kan onderhouden of zelfs door het “slecht” in zijn vel zitten, helemaal de vachtverzorging laten vallen.  
Daarbij hebben de seizoenen ook nog invloed, in de winter draaien wij graag de verwarming wat hoger waardoor de luchtvochtigheid enorm afneemt, hierdoor wordt de vacht enorm statisch en met de zomers van de afgelopen jaren brengt helaas ook niet veel goeds mee voor de kattenvacht. 
Merkt u thuis dat u en dat kat de vacht niet meer goed kunnen onderhouden, dan kunt u ons bellen voor een afspraak.

De behandelingen die mogelijk zijn in onze salon.

  • Kortharige katten: wanneer nodig de klitten verwijderen, vooral bij oudere katten komt dit veel voor. 
  • Halflangharige katten: beginnende klitten verwijderen, doorkammen of vilt weg scheren. 
  • Langharige katten: beginnende klitten verwijderen, doorkammen of vilt weg scheren.

Tarieven Trimbehandeling 2023.

Alle prijzen zijn vanaf en onder voorbehoudt, het kan dus voorkomen dat de behandeling wat duurder uitvalt. 

57,50 euro per behandeling (max 45 - 60 minuten werk)

 

Toeslag vilt 15,00 - na 60 minuten, wordt na elke 15 minuten toeslag gerekend.

Toeslag vlooien 10,00

Enkel nagels knippen 9,50 euro